Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Τα 10 πιο παράξενα φρούτα

Τα 10 πιο παράξενα φρούτα



Αν μεγαλώσατε όπως και εγώ, τότε η τυπική σας ιδέα για τα «Τροπικά Φρούτα» ήταν οι μπανάνες και περιστασιακά, τα ακτινίδια. Όταν ήμουν παιδί, ο ανανάς ήταν κάτι που σπάνια έβλεπα στο μανάβικο και το μάνγκο ήταν κάτι που αναφερόταν σε ταινίες ή τραγούδια και απλά υπέθετα ότι δεν υπήρχε πραγματικά.
Το διαδίκτυο έχει σβήσει αποτελεσματικά τα σύνορα, όταν πρόκειται για πράγματα όπως τα αυτόχθονα τρόφιμα μιας χώρας και η παγκόσμια διανομή αγαθών έχει φέρει τα πιο παράξενα τρόφιμα ακόμα και στην γειτονιά μας. Ορίστε λοιπόν, τα 10 πιο παράξενα φρούτα που οι άνθρωποι πραγματικά τρώνε, τα οποία μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ.


 

10. Kiwano

Τα 10 πιο παράξενα φρούτα  |  sarkastiko.com
Τα Kiwanos είναι ένα παράξενος συγγενής των αγγουριών και των πεπονιών που προέρχεται από την Νέα Ζηλανδία. Το εξωτερικό μοιάζει περισσότερο με πλαστικό παιχνίδι, παρά με φρούτο και το εσωτερικό είναι ακόμα πιο παράξενο. Συνήθως, όταν κάτι είναι τόσο πράσινο μοιάζει με νεκρό εξωγήινο και συνήθως δεν είναι αληθινό.
Παρά την περίεργη του εμφάνιση, το Kiwano είναι πολύ δημοφιλές σαν φρούτο και ταιριάζει πάρα πολύ και στις φρουτοσαλάτες.

 

9. Dragon Fruit

Τα 10 πιο παράξενα φρούτα  |  sarkastiko.com
Γνωστό επίσης και σαν Pitaya, το Dragon Fruit δικαιολογεί απόλυτα την εμφάνιση του. Εξωτερικά, μοιάζει σαν ένα περίεργο διακοσμητικό έργο τέχνης. Η αρχική τους προέλευση είναι από το Μεξικό, αλλά είναι πολύ δημοφιλή στον ανατολικό κόσμο και πλέον καλλιεργούνται σε μεγάλο βαθμό στα νησιά της Ινδονησίας, την Νοτιοανατολική Ασία, την Αυστραλία, ακόμη και στο Ισραήλ.
Αποτελεί τον καρπό ενός κάκτου και η γεύση του περιγράφεται σαν αυτή ενός καρπουζιού, παρά το γεγονός ότι μοιάζει με παγωτό βανίλια γεμάτο με νεκρές μύγες.

 

8. Durian

Τα 10 πιο παράξενα φρούτα  |  sarkastiko.com
Γνωστό επίσης και σαν “The King of Fruit” (Ο βασιλιάς των φρούτων) και “The fruit that smells like rotting garbage and onions” (Το φρούτο που μυρίζει σαν σάπια σκουπίδια και κρεμμύδια). Η αγαπημένη μας περιγραφή προέρχεται από το Wikipedia και είναι η παρακάτω:
 ”Η μυρωδιά του περιγράφεται καλύτερα σαν κόπρανα χοίρου, νέφτι και κρεμμύδια, γαρνιρισμένη με μια κάλτσα από το γυμναστήριο. Μπορεί να μυριστεί από χιλιόμετρα μακριά”
Η ίδια σελίδα αναφέρει επίσης ότι η μυρωδιά του έχει περιγραφεί επίσης σαν αποχέτευση, μπαγιάτικος εμετός, μυρωδιά κουναβιού και χρησιμοποιημένο χαρτί υγείας. Γευστικότατο! Μερικοί άνθρωποι όμως φαίνεται να το λατρεύουν και ιδιαίτερα στην Σιγκαπούρη. Η εξαγωγή του φρούτου αυτού έχει απαγορευθεί από όλες τις δημόσιες μεταφορές.

 

7. Buddha’s Hand

Τα 10 πιο παράξενα φρούτα  |  sarkastiko.com
Το Buddha’s Hand είναι ένα εσπεριδοειδές φρούτο με ένα μικρό «καρπό» στο εσωτερικό του.
Οι άνθρωποι δεν τα τρώνε γενικά, λόγω της έλλειψης πραγματικού καρπού μέσα του, αλλά τα χρησιμοποιούν για να αρωματίσουν δωμάτια, εξαιτίας του αρκετά ισχυρού αρώματος εσπεριδοειδούς που βγάζουν.  Στην πραγματικότητα όμως, η ψίχα τους (το λευκό μέρος της φλούδας) δεν είναι πικρή και χρησιμοποιείται μερικές φορές σε πιάτα με ψάρι ή φρουτοσαλάτες.

 

6. Passion Fruit

Τα 10 πιο παράξενα φρούτα  |  sarkastiko.com
Αν και τα φρούτα του πάθους δεν είναι ακριβώς σπάνια στις μέρες μας, εξακολουθεί να είναι ένα αρκετά παράξενο είδος. Η αρχική τους προέλευση είναι από την Νότια Αμερική και το εξωτερικό τους μέρος έχει αποδειχθεί ότι περιέχει ίχνη κυανογόνων γλυκοσίδιων, τα οποία είναι μικροποσότητες ενός δυσάρεστου δηλητήριου, αλλά από την άλλη αυτό το περιέχουν και οι σπόροι των μήλων, οπότε μην ανησυχείτε.

 

5. Screw Pine

Τα 10 πιο παράξενα φρούτα  |  sarkastiko.com
Το φρούτο αυτό είναι μέλος της οικογένειας Pandanus και συναντάται κυρίως στις Μαλβίδες. Ο καρπός του χρησιμοποιείται για τα πάντα, από χρωστικές ουσίες  μέχρι φαγητό. Δεν είναι το πιο συναρπαστικό πράγμα σε αυτή την λίστα, αλλά έχει σίγουρα το πιο αστείο όνομα.

 

4. Rambutan

Τα 10 πιο παράξενα φρούτα  |  sarkastiko.com
Αυτό το πολύ παράξενο είδος φρούτου προέρχεται από την Νοτιοανατολική Ασία και είναι δημοφιλές για μαρμελάδες και ζελέ. Ακόμα και οι δηλητηριώδεις σπόροι του μερικές φορές ψήνονται και τρώγονται (το ψήσιμο τους κάνει προφανώς ασφαλείς για να τους φάει κάποιος).

 

3. Akebia Quinata

Τα 10 πιο παράξενα φρούτα  |  sarkastiko.com
Αυτά τα παράξενου σχήματος φρούτα μοιάζουν με βρώσιμη κόλλα γεμάτη με μύγες, αλλά το γεγονός ότι προέρχονται από αρωματικά λουλούδια σοκολάτας, σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι και τόσο κακά. Ο βλαστός του φυτού χρησιμοποιείται ως διουρητικό, διότι περιέχει 30% άλατα καλίου και η Νέα Ζηλανδία έχει απαγορεύσει την πώληση του επειδή είναι ένας παρασιτικός οργανισμός που επιτίθεται στην χλωρίδα της περιοχής.

 

2. Atemoya

Τα 10 πιο παράξενα φρούτα  |  sarkastiko.com
Το Atemoya είναι ένα υβρίδιο που έχει δημιουργηθεί από Μήλα και φρούτα Cherimoya. Η γεύση τους περιγράφεται σαν μια Pina Colada με γεύση βανίλια, κάτι το οποίο ακούγεται γευστικότατο. Και επειδή κάθε τι τροπικό φαίνεται να έχει και μια σκοτεινή πλευρά, οι σπόροι του είναι βρώσιμοι και δηλητηριώδης. Επίσης, τα λουλούδια του έχουν μια παράξενη συμπεριφορά. Από τις 2 μέχρι τις 4μ.μ. είναι θηλυκού γένους και σε εναλλασσόμενες μέρες, από τις 3 έως τις 5, είναι αρσενικού γένους.

 

1. Snakeskin Fruit

Τα 10 πιο παράξενα φρούτα  |  sarkastiko.com
Μερικά ονόματα φρούτων είναι παραπλανητικά. Για παράδειγμα, το αρτόδενδρο δεν έχει καμία σχέση με την γεύση του ψωμιού. Το Snakeskin όμως είναι το κατάλληλο όνομα για αυτό το φρούτο. Η αποκοπή του κάτω μέρους του καρπού προκαλεί την φλούδα να αποκολληθεί και να εμφανιστεί ο καρπός που μοιάζει πάρα πολύ με σκόρδο. Η γεύση του περιγράφεται σαν γλυκιά και όξινη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου