Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Μήπως να το ξανασκεφτείτε πριν φάτε γαρίδες ή καβούρια;


Μήπως να το ξανασκεφτείτε πριν φάτε γαρίδες ή καβούρια;
Όσοι ρίχνουν ένα καβούρι ή έναν αστακό ζωντανό στη φωτιά θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, καθώς μια καινούργια βρετανική επιστημονική έρευνα παρέχει νέες ενδείξεις ότι τα μαλακόστρακα (καβούρια, γαρίδες, αστακοί, καραβίδες) νιώθουν πόνο

Οι επιστήμονες ζητούν το θέμα να αντιμετωπισθεί πλέον πιο σοβαρά και να τεθούν από τις αρμόδιες Αρχές κανονισμοί προστασίας κατά τη μεταχείριση αυτών των ζώων, που έχουν την ατυχία να αποτελούν εκλεκτά εδέσματα για τους ανθρώπους.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπομπ Έλγουντ της Σχολής Βιολογικών Επιστημών του πανεπιστημίου Κουίνς του Μπέλφαστ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό πειραματικής βιολογίας «Journal of Experimental Biology», σύμφωνα με το BBC, πραγματοποίησαν πειράματα με καβούρια, τα οποία υπέβαλαν σε μικρά ηλεκτρικά σοκ. Τα καβούρια αντιδρούσαν στις ηλεκτρικές εκκενώσεις και, επιπλέον, στη συνέχεια προσπαθούσαν να τις αποφύγουν.
Προηγούμενες μελέτες με γαρίδες από τους ίδιους ερευνητές έχουν καταλήξει σε παρόμοιο συμπέρασμα, όσον αφορά στο κατά πόσο αυτά τα ζώα αισθάνονται τον πόνο.


Πηγή: http://www.to-mati.gr/archives/mipos-na-to-xanaskefteite-prin-fate-garides-i-kavouria#ixzz2TTVEK74e

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου