Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Rodman: Μέτριος ο LeBron



O Dennis Rodman δήλωσε ότι αν ο LeBron James έπαιζε μπάσκετ την δεκαετία του 90’ θα ήταν ένας μέτριος παίκτης, συμπληρώνοντας ότι δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στον Michael Jordan και τον LeBron.


Ο Dennis Rodman είναι γνωστό ότι ποτέ δεν μάσαγε τα λόγια του, ακόμα και όταν ήταν παίκτης. Όντας λοιπόν καλεσμένος σε γνωστή εκπομπή Αμερικάνικου δικτύου, ο παλαίμαχος φόργουορντ δεν δίστασε να προβεί σε δηλώσεις που θα συζητηθούν αρκετά.

Ο άλλοτε κορυφαίος ριμπάουντερ του ΝΒΑ είδε τον δημοσιογράφο που του έπαιρνε συνέντευξη να του ζητάει να κάνει μία σύγκριση ανάμεσα στον LeBron και τον Michael Jordan και δεν χαρίστηκε στον σταρ των Heat: “Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης. Αν ο LeBron έπαιζε μπάσκετ στα τέλη της δεκαετίας του 80’ ή στις αρχές της δεκαετίας του 90’ θα ήταν απλώς ένας μέτριος παίκτης. Αυτά που έκανε ο Michael… είχε μεγαλύτερο χάρισμα και έκανε πράγματα με μεγαλύτερη μαεστρία. Ο LeBron δεν έχει λάμψη στο παιχνίδι του. Είναι σπουδαίος παίκτης, καταπληκτικός παίκτης, αυτό το αναγνωρίζω. Για μένα όμως το δίδυμο του Scottie Pippen με του Michael Jordan είναι το καλύτερο που έχω δει”.

Στη συνέχεια μάλιστα ο Rodman έγινε ακόμα πιο επιθετικός: “Έχω κουραστεί από τους ανθρώπους που προσπαθούν να συγκρίνουν τον LeBron με τον Michael Jordan. Είναι τελείως διαφορετική εποχή φίλε. Ο LeBron ήρθε στο παιχνίδι στην τέλεια στιγμή. Ο Michael μπήκε στο ΝΒΑ σε μία εποχή που μπορούσες να χτυπήσεις κόσμο, πετώντας τον στο παρκέ και σηκωνόταν έβαζε την συμπληρωματική βολή και έφευγε. Ο LeBron δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Το μόνο που κάνουν πλέον οι παίκτες είναι να διαμαρτύρονται για τα φάουλ που τους γίνονται”.

Προς το τέλος της συνέντευξής του μάλιστα ο Hall Of Fame φόργουορντ τόνισε ότι η ομάδα των Bulls στην οποία ήταν μέλος παρέα με τον Jordan και τον Pippen – από το 1996 έως το 1998 – θα κέρδιζε εύκολα τους τωρινούς Heat του James: “Δεν θα είχαμε πρόβλημα. Οι Heat έχουν περισσότερο ταλέντο από ότι είχαμε, αλλά εμείς είχαμε πιο έξυπνους παίκτες. Αυτό ήταν το μόνο πράγμα που είχαμε: Έξυπνους παίκτες… Θα έβγαζα τον Bosh από το παιχνίδι του πολύ εύκολα. Δεν θα ήταν καν πρόβλημα. Και πώς θα μάρκαρε ο Wade τον Pippen; Σοβαρά τώρα; Ο Scottie Pippen θα μάρκαρε εύκολα τον LeBron. Και πώς θα μάρκαραν τον Jordan με τον Pippen”;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου